Om företaget

För 20 år sedan vi startade vår första butik på Bryggan i Smögen, där vi fortfarande är kvar. Därefter etablerade vi oss i Marstrand, Båstad och idag har vi sammanlagt sju butiker. Vi räknar med att öppna några till under det kommande året. För drygt tio år sedan blev Marstrand centrum för vår verksamhet då vi flyttade dit både centrallager som kontor.

Redan från början var våra skor en mycket viktig och stor del av verksamheten. När vi startade arbetade vi med en av de tillverkare i världen som var bäst på att producera handsydda skor på läst. De tillverkade även skor till många av de stora och mest välkända varumärken.

Vi har alltid haft en mycket nära kontakt med våra kunder, vilket inneburit att vi ganska snabbt lärt oss vad som efterfrågats. Väldigt ofta fick vi höra att många var missnöjda med att deras nyinköpta seglarskor inte var lika bra som de hade varit några år tidigare. När vi själva började tillverka skor för ungefär tio år sedan blev vårt mål att försöka göra den bästa seglarskon på marknaden. För några år sedan började vi köpa lädret från en anrik läderfabrik i Chicago.  Det amerikanska lädret tillsammans med att vi handsyr våra skor på läst gör att vi känner att vårt mål är nära.

Vi började samarbeta med Key West från Danmark 1997. Ett företag som alltid har gjort kläder med marin anknytning med en fantastisk kvalité och till mycket rimliga priser. Det var ungefär samma affärside som vi själva hade vilket gjorde att Key West väl passade in i vår verksamhet.

Ett annat företag som har haft ungefär samma affärside är Marinepool från München och som startade 1991. Från början arbetade de med samma skoföretag som vi själva, men 1994 lanserade de sina egna skor och även sina egna seglarkläder. Något år senare började de även tillverka flytvästar. Idag är Marinepool Europas största och ledande tillverkare av flytvästar samtidigt som de blivit ett av de ledande företagen på seglarkläder. Sedan några år tillbaka har de även blivit fantastiskt duktiga på design där många av deras jackor och kläder väcker mycket uppmärksamhet.  Inte minst deras Regatta Royal serie.  Vi kommer efterhand att sälja hela deras kollektion för 2013 här på webben. Se kollektionen redan nu. En stor del av den kommer precis som tidigare att finnas i våra butiker.

Key West, Marinepool och Sea Avenue utgör ungefär lika stora delar i vårt sortiment -  en sammansättning av varor som har visat sig vara mycket intressanta och eftertraktade. Vi har tillsammans samma affärside –  erbjuda produkter med den bästa kvalitén till konkurrenskraftiga priser.