Om produkterna

Vi säljer och tillverkar seglarkäder, seglarskor, fritidkläder, tröjor, flytvästar mm. Alla våra produkter är i hög kvalité och till vettiga priser. Det här är möjligt tack vare att vi arbetar direkt gentemot tillverkarna eller så tillverkar vi själva.

Sedan flera år har vi utvecklat och tillverkat våra egna seglarskor med målsättningen att göra den bästa klassiska handsydda moccasinskon i världen. Då kan man inte kompromissa. Därför handsyr vi våra skor på läst vilket gör att skon lättare formar sig efter din fot. Vårt läder är av mycket hög kvalité som till stor del är vegetabiliskt garvat och som tillverkas i USA. Fördelen är att vi får en sko med ett elastiskt läder som ökar både komfort och formbarhet. Våra kunder säger att våra skor är sköna att gå ifrån första steget. 

Våra övriga produkter kommer bl a från Marinepool, som är ett mycket framgångsrikt företag som byggts upp av några tävlingsseglare. Vi tycker att de är den absolut mest intressanta aktören på marinklädesmarknaden och det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra kunder detta spännande och unika koncept. Med ett sortiment med allt från mycket avancerade seglarkläder till söta sommarklänningar och från att vara Europas största tillverkare av flytvästar till produktion av egna väskor tycker vi inte det är någon annan som kan konkurrera med Marinepool idag i den här branschen

Företaget ligger i framkant i utveckling av nya material och funktioner. Marinepool är även huvudsponsor för kläder i olika tävlingar. Marinepool skrev treårskontrakt 2011 som huvudklädsponsor för Extrem Sailing Series. En tävling där katamaraner tävlar i hastigheter upp till 65 km/timmen! En rad av världens bästa seglare kommer att delta i 10-12 tävlingarna som sker runt om i världen.

Marinepools duktiga designer har skapat både unik och spännande design. Den snygga och unika kollektionen de bl a tagit fram som huvudklädsponsor för Regatta Royal i Cannes har gjort stor succé även hos våra egna kunder.

Vårt sortiment från Key West med bl a tröjor, pikér och fritidsjackor har många trogna kunder. Key West produkter håller en mycket hög kvalité. Våra kunder kommer gärna tillbaka och visar sina gamla tröjor, som de är jättenöjda med. Vi har fått se tröjor som använts i tolv år och som behållit både färg och form.

Film från Marinepools fotografering av katalog.